Goede start op EK voor Lambriex en Van Vugt op het EK 49er

Bart Lambriex en Pim van Vugt

Bart Lambriex en Pim van Vugt staan derde in het klassement na drie gezeilde races op het Europees Kampioenschap in de olympische 49er klasse. Dit duo zeilt op de Attersee in Oostenrijk de laatste van twee series die meetellen in de nationale selectie voor olympische kwalificatie. Annemiek Bekkering en Annette Duetz, tweevoudig wereldkampioenen in de 49er FX, begonnen met een tweede plaats in de openingsrace maar hadden daarna, volgens eigen zeggen, een hele slechte dag.

Op een zonnige dag is het water van de Attersee hemelsblauw. Het bergmeer is daarnaast prachtig gelegen tussen indrukwekkende en deels besneeuwde Alpen. Maar op de eerste dag van het EK 49er was het er bewolkt, met weinig wind en regen. De topzeilers moesten lang wachten op stabiele wind. De mannen eerst en pas aan het einde van de middag mochten de vrouwen met de 49er FX het water op.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
 
Bekkering en Duetz: “Morgen de boel recht zetten”

Annemiek Bekkering en Annette Duetz begonnen sterk met een tweede plaats in de eerste race. Maar na drie wedstrijden staat het team op een 22ste plaats in het klassement. Bekkering viel met de deur in huis:

“We hebben vandaag een hele slechte dag gehad. De baan was niet heel lastig, we zaten er in race twee en drie gewoon helemaal naast. In de tweede race moesten we een rondje (penalty red.) draaien en kwamen achter in het veld terecht. Voor de laatste en derde race moesten we tijdens de start al naar plan B. Echt balen dus. We moesten lang wachten op de kant en het meest opvallende detail was veel regen. Morgen gaan we kijken of we het recht kunnen zetten en heel hard ons best doen om een paar goede potten te varen.” 

Pim van Vugt: “Hier kunnen we wat mee”

Pim van Vugt gaf de volgende reactie:

“We zijn heel blij met hoe het is gegaan. Dit is een goed begin. Hier kunnen we wat mee. We hadden in race drie ook een protest tegen ons en dat is voor ons goed afgelopen gelukkig."

Klassement 49er – mannen - hier.
 
Klassement 49er FX – vrouwen - hier.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: