Gumption sponsort zeilbelofte Eline Verstraelen

Eline Verstraelen

Jong talent verdient een duwtje in de rug, dat is wat Gumption denkt over de sponsoring van de jonge Belgische zeilster Eline Verstraelen (18). Eline is drie jaar op rij verkozen tot Most promising sailor in de jeugdcategorie. Gumption is een xcelerator dat gedreven ondernemers en starters met innovatieve oplossingen en diensten financieel en strategisch ondersteunt.

Eline won op 17-jarige leeftijd Europees zilver tijdens de Laser Radial Jeugdwedstrijd in Athene. Dit jaar behaalde de jonge zeilster de eerste plaats tijdens de Andaloesische Olympische zeilweek. De gemeente Kapellen, waar Eline woont, kende haar de titel Sportfiguur van het Jaar toe.

Eline begon met zeilen op haar zevende in de optimistklasse. Haar talent gaat niet onopgemerkt voorbij in het wereldje. Tijdens de Belgian Sailing Awards in Brussel in februari kwam Eline Verstraelen uit als Most Promising Sailor 2019 in de categorie Youth. Meer dan 6.000 watersporters kozen de winnaars via een poll.

Gumption Group steunt Eline op financieel vlak.

"We stimuleren graag jong, gedreven talent op weg naar de top", zegt Bart Embrechts van Gumption Group.

"In Elines aanpak erkennen we onszelf. Think big, excel together, embrace trust en zeker ook: act gumption. Dat zijn onze bedrijfswaarden, en we zien ze terug in de aanpak van Eline.”

Bart Embrechts

Corona gooide tijdelijk roet in het eten van de jonge eliteatlete, maar ze heeft intussen de draad weer opgepikt. Haar ambitie is deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs. “De lockdown was een beproeving”, vertelt Eline.

“Het virus trok gedurende twee maanden een streep door het trainingsschema. Via fietsen en work-outs bleef ik in vorm, maar zodra het mocht, hervatte ik het echte werk. Sinds midden mei ben ik weer aan het zeilen in Oostende. Het is fysiek erg zwaar. Ik merk dat ik lichamelijk nog een groeimarge heb, logisch voor mijn leeftijd.”

Eline kijkt uit naar de wedstrijden in het najaar en naar volgende zomer, wanneer de campagne voor de Olympische Spelen 2024 start.

“Ik train samen met Emma Plasschaert, de huidige nummer-één van het zeilen. Zeilen is een individuele sport, maar het team is toch ontzettend belangrijk. Teamspirit doet je uitstijgen boven jezelf.”

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: