Nicholas Heiner na drie dagen op 10de plaats op het EK Finn zeilen

Nicholas Heiner

Alejandro Muscat uit Spanje behoudt de leiding na drie dagen racen op het EK Finn in Gdynia. Vandaag 4 september werden de 70 deelnemers getrakteerd op twee hele lastige races in zeer onvoorspelbare en variabele windcondities. De Spanjaard staat nu een punt voor op de titelverdediger Giles Scott (GBR). Nicholas Heiner was redelijk tevreden met zijn verbeterde prestatie in race vijf maar bleef uiteindelijk, na zes races, steken op een tiende plaats in het klassement. Zondag is de laatste dag.
 
Heiner: “Elke dag een stukje beter”

Nicholas Heiner zei: “Genoeg chaos op de wedstrijdbaan. Polen biedt voor ieder wat wils; regen, veel wind, geen wind en zon. De eerste race van vandaag was goed. Ik eindigde als tweede. Dat was prima, ik zat er wat beter in. In de tweede race ging ik naar rechts om de bui ‘op te halen’. Maar ik was te vroeg. Daar kwam ik toch redelijk goed uit. Maar in het laatste stuk van de wedstrijd zakte de wind helemaal weg en was het drijven naar de finish. Ik kwam 18 minuten na de winnaar binnen op een tiende plaats. En de helft van de vloot haalde het niet binnen de tijdslimiet. Dat zegt wel wat over het racecomité.  Kortom een uitdagend evenement. Gelukkig ga ik elke dag weer een stukje beter, morgen weer een dag.”

Klassement na 3 dagen, 6 races:

1 ESP 7 Alejandro Muscat 23
2 GBR 41 Giles Scott 24
3 HUN 40 Zsombor Berecz 26
4 ESP 26 Joan Cardona Méndez 29
5 TUR 21 Alican Kaynar 31
6 SUI 1 Nils Theuninck 32
7 CRO 10 Nenad Bugarin 39
8 ARG 1 Facundo Olezza Bazan 40
9 CRO 1 Josip Olujic 48
10 NED 89 Nicholas Heiner 50

Labels

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: