Nicholas Heiner vijfde op slotdag EK Finn zeilen

Nicholas Heiner

Op de laatste dag van het Europees Kampioenschap in de olympische Finn klasse klimt Nicholas Heiner door naar de vijfde plaats. Winnaar is de Hongaar Zsombor Berecz die daarmee de Engelsman Giles Scott voor blijft, op de derde plaats eindigt de jonge Spanjaard Joan Cardona Méndez. Heiner zeilde sterk en wist ook op de laatste dag te klimmen in het klassement, maar bleef op de vijfde plaats steken.   
 
Heiner reageerde als volgt:

“Mooi dat we de week goed kunnen afsluiten. Al met al een redelijk goede tweede helft van het toernooi. Ik had de week beter kunnen beginnen. In sommige races lag ik er goed bij in de top drie, maar dan verlies je kostbare plaatsen. Mijn kop zat er niet helemaal goed op. Fysiek voelde ik me goed. Het is de mentale kant, de instelling waarop je naar zo een toernooi gaat. Zoals gezegd ik wilde later dit jaar pieken. Maar het WK werd afgelast en dit EK kwam net te vroeg. Alles moet bij elkaar komen. Ben je uitgerust, is alles privé op orde, is de focus er? En heb je de juiste set up met het materiaal? Dat laatste aspect hadden we nog meer aandacht aan willen besteden, maar die tijd was ons niet gegeven voor dit toernooi.” 

Website evenement met einduitslag: https://2020.finneuropeans.org/ 
Selecteer 'results' en kies dan 'Wyniki' in menu 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: