Pampus Regatta 2020: toch 75 deelnemers onder Coronamaatregelen

Pampus Regatta

Voor het eerst in meer dan een halve eeuw was Durgerdam in begin september niet de uitvalshaven voor een zeilwedstrijd op het Zuidelijk IJsselmeer. Werd traditioneel de Trintelrace vanuit Durgerdam gevaren, vanaf 2014 ging het verder als Pampusregatta in samenwerking met de WSV Flevomare en tot 2019 de R&ZV Naarden en toen kwam Corona.

Op het water is ruimte genoeg maar in de haven van Durgerdam is het nu slechts 1,5 meter en is een groot evenement moeilijk te realiseren.
Vandaar dat de WSV Flevomare en Het Y al snel besloten de Pampus regatta 2020 vanuit de Marina Muiderzand te organiseren. Meer ruimte en bredere steigers maar helaas zonder walgebeuren, dus geen palaver, geen steigerborrel en geen BBQ.

Met 78 inschrijvers, waarvan er drie vanwege positieve Corona testresultaten verstek moesten laten gaan, bleek hoe groot de animo was om weer in wedstrijdverband het water op te gaan.

ORC: 43 deelnemers, SW: 21 deelnemers, J80/SB20: 11 deelnemers.

Zowel voor deelnemers als organisatie was 'alles digitaal' nog even wennen, maar ook dankzij fraai Hollands nazomerweer kijken we terug op een geslaagd evenement.

Voor alle resultaten zie https://pampusregatta.nl/uitslagen/

Tekst: Jan Verjaal
Foto: Twirre Bogaard

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: