Britten met zeiljacht niet welkom in jachthaven Breskens

jachthaven Breskens

In Nederland heeft de Marechaussee maandag 11 januari in de haven van Breskens twee Britten met een zeiljacht de toegang tot het vaste land geweigerd. Volgens de PZC voldeden ze niet aan een voorwaarde om in Nederland te reizen.

In heel Nederland lijkt er wel een klopjacht aan de gang op Britse reizigers want aan alle grenzen worden ze geweigerd. In Zuid-Holland werden vijf Britten tegengehouden vanwege de coronamaatregelen. Ze werden per ferry terug naar huis gestuurd. Ook op de luchthaven van Schiphol tonen zich dezelfde taferelen.

Sinds 1 januari zou de Marechaussee  meer dan 80 Britse reizigers geweigerd hebben op luchthavens en zeehavens.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: