Rolex Fastnet Race: uitverkocht in minder dan een uur

Rolex Fastnet Race

Het lijkt erop dat iedereen uitkijkt naar een COVID-19 vrij zeilseizoen want de 400 plaatsen voor de Rolex Fastnet Race waren in minder dan een uur uitverkocht.

Vandaag gingen de inschrijvingen voor de Rolex Fastnet Race om 10:00 UTC exact open. In minder dan een uur hadden 400 zeilboten en zeilteams zich ingeschreven voor het Royal Ocean Racing Club’s populairste offshore zeilevenement. Als we van boeg tot boeg alle deelnemende zeiljachten zouden meten, zouden we een afstand hebben van maar liefst 5 kilometer.

De eerste boot die zich kon inschrijven was de J/122 Juliet Romeo van Eva Herman uit Nederland.

In totaal zullen er buiten de 400 IRC boten ook nog eens de IMOCA, Class 40 en de gebruikelijke multihulls deelnemen wat het totaal aantal deelnemers op 500 zet.

Dit jaar zal de finish van de Rolex Fastnet Race voor de allereerste keer in Frankrijk zijn.

Meer nieuws en info over de inschreven deelnemers vind je op ClubRacer.eu: Rolex Fastnet Race entry numbers smash all records

Rolex Fastnet Race parcours

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: