Allianz nieuwe partner Watersportverbond

Allianz nieuwe partner Watersportverbond

Uit goede bron vernemen we dat op woensdag 27 januari om 14.00 uur het Watersportverbond bekend maakt dat Allianz, één van de grootste verzekeraars ter wereld, voor twee olympiades hoofdpartner wordt van het Watersportverbond. De bekendmaking zal via een livestream op YouTube plaatsvinden.

De financiële detail zijn hierover nog niet bekend maar we hopen meer te weten te komen na de persconferentie. Het moet in ieder geval een serieuze deal zijn want de Allianz Groep heeft kantoren in 44 landen, waaronder België en Luxemburg, en activiteiten in 78 landen.

Dankzij het nieuwe partnership zal het Watersportverbond naar eigen zeggen haar ambitieuze doelstelling om samen met al haar leden en managing partners veilig en met veel plezier het water kunnen opgaan. Dat het Watersportverbond in de persuitnodiging het heeft over al haar leden kunnen we daaruit afleiden dat ze ook de breedtesport in Nederland zullen ondersteunen.

Allianz ook al top partner bij het IOC

Dat Allianz hoofdsponsor wordt van het Watersportverbond past helemaal in het plaatje met de achtjarige samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) die nu gestart is in 2021 en loopt tot 2028. De financiële details zijn hierover ook niet bekend, maar we weten uit het verleden dat zulke deals per vier jaar (een olympiade) een slordige 200 miljoen dollar kosten.

Allianz regatta?

In de wandelgangen bij het Watersportverbond gonst het van de geruchten deze dagen want de Medemblik Regatta zou wel eens de Allianz Regatta kunnen worden. De domeinnaam allianzregatta.nl werd in ieder geval op 28 oktober 2020 stiekem gereserveerd met een opt-out verzoek. Dit betekent dat de houder van de domeinnaam zich niet wil bekendmaken.

Op het ogenblik van dit schrijven was de medemblikregatta.org domeinnaam alvast niet meer bereikbaar.

Allianz jachtverzekeringen?

Tot op vandaag is de jachtverzekering tak van Alianz Global Corporate & Specialy (AGCS) nog niet zo bekend in Nederland en België maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Wereldwijd verzekeren zij op dit ogenblik meer dan 60.000 jachten, van dagzeilers tot superjachten.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: