Nieuwe datum voor het ORC/IRC wereldkampioenschap in 2022

ORC/IRC wereldkampioenschap

Na overleg tussen de Federazione Italiana Vela (FIV), de Unione Vela Altura Italiana (UVAI) en de Union Nationale pour la Course au Large (UNCL), het Offshore Racing Congress (ORC), de Royal Ocean Racing Club (RORC) en de Yacht Club Costa Smeralda (YCCS) is de datum voor het Wereldkampioenschap ORC/IRC in 2022 gewijzigd.

De nieuwe datum voor het ORC/IRC wereldkampioenschap in 2022 is van 23 juni tot 1 juli.

Volgens de laatste berichten uit Italië wordt een grote vloot verwacht in Porto Cervo en Yacht Club Costa Smeralda.

Porto Cervo

De nieuwe data hebben geen overlapping met de Rolex Giraglia regatta die gepland is voor medio juni.

De Notice of Race voor het Wereldkampioenschap ORC/IRC 2022 wordt gepubliceerd ergens in de maand juni van 2021, een jaar voor de regatta.

Yacht Club Costa Smeralda

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: