VIDEO: Yannick Bestaven wint Vendée Globe na heldendaad

Yannick Bestaven wint de Vendée Globe

Yannick Bestaven, de 48-jarige Franse schipper, is met Maître Coq IV de overall winnaar van de Vendée Globe. Hoewel hij eigenlijk pas als derde boot de finishlijn bij Les Sables d'Olonne passeerde, is Yannick Bestaven toch de overall winnaar van deze negende Vendée Globe. Yannick Bestaven kreeg een tijdcompensatie van 10 uur en 15 minuten toegekend door de internationale jury voor zijn rol in de zoektocht en redding van zijn concurrent Kevin Escoffier.

Yannick Bestaven finishte deze ochtend om 03u 19mins 46 secs waarmee hij na de tijdcompensatie 2u 31mins 01secs voorsprong heeft op Charlie Dalin en 6u 40mins 26secs op Louis Burton die beide voor hem finishten en respectievelijk tweede en derde worden.

 

Drama voor Charlie Dalin

De 36-jarige Fransman Charlie Dalin lag in deze negende Vendée Globe ruim de helft van de race aan de leiding en bereikte als eerste de finishlijn na meer dan  80 dagen, 6 uur, 15 minuten en 47 seconden non-stop zeilen.

Toch heeft Charlie Dalin de Vendée Globe zeilrace niet op zijn naam kunnen schrijven, want het is Yannick Bestaven die dankzij de tijdcompensatie met de pluimen gaat lopen.

Drama voor Charlie Dalin

Charlie Dalin met APIVIA

Het volledige verslag lees je op ClubRacer.eu: Yannick Bestaven wins ninth Vendée Globe

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: