VIDEO: Luna Rossa Prada Pirelli gaat door naar de Prada Cup finale

Luna Rossa Prada Pirelli

Luna Rossa Prada Pirelli wint met vier punten voorsprong de halve finale van de PRADA Cup.

De Italianen stonden zaterdag al stevig aan de leiding en hadden nog maar twee overwinningen nodig om een plaats te veroveren in de PRADA Cup Finale tegen INEOS TEAM UK.

De Amerikanen, die hun race tegen de klok al hadden gewonnen nadat hun AC75 bijna was gezonken twee weken geleden. Het was duidelijk dat ze nog wat magie moesten vinden om de PATRIOT terug te brengen naar de prestaties die ze voor het kapseizen had. Het New York Yacht Club American Magic team moest ten minste één wedstrijd winnen om hun kans naar de finale in leven te houden.

Maar de Italianen wonnen alle starts en waren gewoon sneller, gelijkmatiger en zelfverzekerder. Zonder echte druk maakten ze geen fouten en zeilden naar twee gemakkelijke overwinningen.

De voorspelde lichte wind bleek niet te kloppen en een stabiele bries uit het noordoosten tussen 11-14 knopen stelde het wedstrijdcomité in staat om beide races precies op tijd te starten op baan A.

Bekijk hier een verkort verslag van de halve finales dag 2 (0:03:07):

 

Bekijk hier alle hoogtepunten van de halve finales dag 2 (0:26:07):

 

Luna Rossa Prada Pirelli

Dean Barker

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: