Michel Kleinjans over solozeilen: “Een prachtig bestaan voor autisten”

Michel Kleinjans

Michel Kleinjans over solozeilen: “Een prachtig bestaan voor autisten” lezen we als deel van een titel in het Nieuwsblad bovenaan een artikel over de Vendée Globe. De titel intrigeerde ons zò dat we hier een artikel aan wilden wijden.

Maar na het lezen van onderstaand bericht besloten we om dit niet te doen om de eenvoudige reden dat we er niets aan toe te voegen hebben. Het artikel is zo volledig en zo interessant dat we besloten om het integraal in ClubRacer café te delen.

Veel leesplezier: Quarantaine voor gevorderden: hoe doorstaan zeilers solotocht van 100 dagen rond de wereld? “Een prachtig bestaan voor autisten”

In het artikel kom je meer te weten over:

  • De mentale belasting tijdens het solozeilen.
  • De fysieke belasting tijdens het solozeilen.
  • Hoe zwaar de monotonie is tijdens het solozeilen.
  • Hoe men omgaat met slaaptekort tijdens het solozeilen.
  • Wat er te eten valt onderweg.
  • Hoe je na een lange solo zeilwedstrijd terugkeert in de maatschappij.

Wie is Michel Kleinjans?

Zeiler Michel Kleinjans (56) uit Antwerpen won in 2009 met zijn zeiljacht Roaring Forty de 33.000 zeemijl lange Global Ocean Race (2009). De Global Ocean Race is een solo-zeilwedstrijd voor class 40 zeiljachten.

Michel studeerde aande de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen en werd er officier ter lange omvaart. Nu runt hij zijn eigen bouwbedrijf en is actief in de woning bouw en renovatie.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: