LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL) "15de plaats en scenario waar we niet op hadden gerekend”

LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL)

Léandre de Schrynmakers, schipper van de serieboot DRAGO (906) heeft op zaterdag 9 oktober om 0h38'40" (UTC) als 15 deelnemer de finishlijn van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef overschreden. De zeiler deed er 11 dagen, 20 uur, 8 minuten en 40 seconden over om het 1.350 mijl lange traject tussen Les Sables d'Olonne en Santa Cruz de La Palma af te leggen.

Léandre de Schrynmakers: "Dit scenario hadden we niet gepland. Uiteindelijk was het een etappe in drie fases. Het ging goed in het begin, dan was het twee dagen erg zwaar en daarna was er de finish. Het was echt geweldig. De laatste drie dagen waren koel met een goed briesje en zonneschijn. Ik kon verder opklimmen in het klassement.

Aanvankelijk, na het vertrek uit Baiona, was het hels. Het was erg moeilijk om mezelf weer te motiveren. Ik schakelde over van zeilersmodus naar landrotmodus en dan weer terug naar zeilersmodus en ik heb de overgang volledig verknald. Daarom spreek ik over drie fases. Het positieve van deze etappe is dat ik aan het eind de competitie een beetje kon vergeten en plezier kon maken, vooral toen we verwikkeld waren in een hevige strijd tot het einde. Vandaag ben ik blij dat ik aan de finish sta!" 

Proficiat Léandre en succes met de tweede etappe!

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: