CLARISSE CRÉMER gaat opnieuw in zee met BANQUE POPULAIRE in Vendée Globe van 2024

Clarisse Crémer

Na een zeer succesvolle editie in 2020, die beloond werd met een knappe 12de plaats voor de de jonge zeilster tijdens haar eerste reis rond de wereld, zetten Banque Populaire en Clarisse Crémer hun avontuur voort. De ambitie is om met een draagvleugelboot van de 2020 generatie de Vendée Globe van 2024 te zeilen en een nog beter resultaat neer te zetten. 

De beelden liggen nog vers in het geheugen. Afgelopen februari, in Les Sables-d'Olonne, heeft Clarisse Crémer haar Vendée Globe voltooid. Op 31-jarige leeftijd, in de zon en de opwinding van de finish, voltooide ze een ongelooflijke uitdaging op de best mogelijke manier. Ze werd 12de in deze race rond de wereld, slechts vijf jaar nadat ze met oceaanracen was begonnen en 18 maanden nadat ze voor het eerst aan boord van een Imoca-boot was gestapt. 

Clarisse Crémer

Banque Populaire heeft haar in dit grote avontuur begeleid en gesteund. “Ik was gefocust op het idee dat ik mijn rondje om de wereld zou voltooien en ondanks het geluk dat dit met zich meebrengt, is er toch een beetje een gevoel van onvolledigheid", vertrouwt Clarisse ons toe. "Ik wil echt een ander facet van de Vendée Globe verkennen, door competitiever te zijn en meer gericht op het resultaat.” 

Nieuwe ambities aan boord "Banque Populaire XII
Clarisse Crémer en Banque Populaire zien de toekomst dan ook met enthousiasme en vastberadenheid tegemoet. De bank is inderdaad zeer verheugd te kunnen aankondigen dat zij in november 2024 voor de vierde keer in haar geschiedenis (2012, 2016, 2020 en 2024) aan de start zal staan van de volgende Imoca-race rond de wereld. 

Deze nieuwe deelname is bedoeld om haar prestaties naar een hoger niveau te tillen. De zeilster, die haar vechtlust al heeft bewezen - met name door 2e te worden in de Mini-Transat (2017), 3e in de Fastnet Race en 6e in de Transat Jacques Vabre (2019, double-handed met Armel Le Cléac'h) - zal profiteren van een nieuw schip dat past bij haar ambities.

Momenteel wordt een draagvleugelboot van de 2020-generatie aangeschaft. Clarisse is van plan verdere vooruitgang te boeken en met name te werken aan haar mentale voorbereiding. "Ik ontdekte de kracht van de geest tijdens mijn vorige rondje om de wereld. Ik weet dat je er lichter van wordt en dus beter kunt presteren. Ik wil heel graag vooruitgang boeken op dit gebied. In deze nieuwe uitdaging zal zij uiteraard worden omringd door het Banque Populaire Team, dat haar met raad en daad zal bijstaan met zijn knowhow en ervaring om haar te helpen presteren en slagen.

Clarisse Crémer, schipper van Banque Populaire: "Ik moet mezelf overtreffen op open zee.
"Ik ben erg blij dat ik het avontuur kan voortzetten en dat ik me kan verheugen op deze nieuwe uitdaging. Zodra ik Kaap de Goede Hoop gerond had, had ik het sterke verlangen om terug te keren. Het is een ongelooflijke kans om te kunnen profiteren van de steun, de know-how en de ervaring van het hele Banque Populaire-team. Ik had het geluk mijn eerste Vendée Globe te varen aan boord van een van de beste daggerboardboten en ik kijk ernaar uit om mijn prestaties en vereisten naar een hoger niveau te tillen met een 2020-generatie foiling boot."

"Ik heb de tijd gehad om mijn sterke en zwakke punten te ontdekken toen ik op zee was en ik weet waar ik aan moet werken om verder te komen. Na de laatste Vendée Globe besefte ik hoe graag ik op het water was en hoe graag ik alles gaf. Vechten en alles doen om mezelf te overtreffen op het water is een behoefte geworden en het maakt dat ik deze nieuwe uitdaging nog meer wil aangaan."

Foto: Bernard Le Bars/Alea

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: