Rik Wolters wint sprintkampioenschap Laser

sprintkampioenschap Laser

Na lang uitstel vanwege Corona werd dit weekend 16 en17 oktober op de Loosdrechtse Plassen het Nederlandse sprintkampioenschap Laser gevaren. Het sprintkampioenschap betekent veel wedstrijden over een korte baan. Er meldden zich uiteindelijk 27 deelnemers aan de start, die beide dagen 8 wedstrijden zouden varen van elk ongeveer 15 minuten.

Net als bij het vorige sprintkampioenschap was de organisatie in handen van de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’).

Op zaterdag werd om 11.00 uur het eerste startschot gegeven, bij een zeer matige wind van 4 knopen. Gelukkig trok de wind in de loop van de dag wat aan tot 6-7 knopen. Genoeg wind voor de lichte Lasers om de gang erin te houden. De geplande 8 wedstrijden konden dan ook zonder problemen afgewerkt worden. De wind was daarbij ook behulpzaam. Zij bleef vrijwel de gehele dag uit dezelfde hoek waaien en de baan kon, met uitzondering van twee kleine aanpassingen, op dezelfde plaats blijven liggen.

Na de eerste dag lag KWVL’er Rik Wolters ruim aan de leiding.

Zondag klonk het eerste startschot om 10.00 bij een wind van 9 knopen die in de loop van de morgen aantrok tot 11 knopen uit zuid, zuidwest. Voor de Lasers bijna ideaal. Er werd fel maar sportief en netjes gevaren. Wedstrijdleider Erik Koekoek hoefde dan ook de protestcommissie niet bij elkaar te roepen.

Zondag rond 14.00 finishte de laatste deelnemer, na in totaal 16 gevaren wedstrijden gevaren te hebben, waarvan de twee slechtste resultaten mochten worden afgetrokken van het totaal puntenaantal. Na deze aftrek was Rik Wolters, met een verschil van 10 punten met de nummer twee Marnix Bos, de winnaar. Lennart Cnossen van watersportvereniging De Doordrijvers werd derde.

In het clubhuis van de KWVL werden, bij de open haard, de prijzen uitgereikt en door zeilers, wedstrijdleiding en andere vrijwilligers nog nagepraat over dit zeer geslaagde sprintkampioenschap.

Uitslagen

1. Rik Wolters
2. Marnix Bos
3. Lennart Cnossen

Voor de volledige uitslagen zie www. Kwvl.nl/zeilen/wedstrijdkalender/NK sprint Laser

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: