Denis Van Weynbergh (BEL) vraagt steun deelname Transatlantische Jacques Vabre 2021 en kwalificatie Vendée Globe 2024

DENIS VAN WEYNBERGH

Denis Van Weynbergh neemt dit jaar deel aan de Transat Jacques Vabre, een zeilrace met dubbele bodem want de zeiler wil zich ook kwalificeren voor de Vendée Globe 2024. Hij wil graag een beroep doen op iedereen die hem wil steunen om de nodige financiering rond te krijgen en zo misschien de eerste Belg worden die de Vendée Globe voltooit. 

Denis Van Weynbergh had zijn aanvraag voor deelname aan de Vendée Globe 2020 rond. Helaas dwongen economische omstandigheden hem ertoe om zijn Vendée Globe plannen uit te stellen. Door gebrek aan voldoende budget moest Denis afhaken. Maar uitgesteld is niet verloren. Om zijn deelname aan de Vendée Globe in 2024 wel te kunnen garanderen is Denis onder andere een crowdfunding gestart. 

De Vendée Globe, een solo-zeilrace rond de wereld, zonder hulp en zonder tussenstop, vindt om de 4 jaar plaats en wordt gevaren met 60 voets IMOCA’s. De race duurt  75 tot 100 dagen, vertrekt vanuit Les Sables d’Olonne, maakt een lus langs Afrika, vervolgt richting Antarctica om daarna langs de kusten van Zuid-Amerika terug te keren naar het startpunt. De route is 40.075 kilometer of 21.638 mijl lang.

Kwalificatie
Om je te kwalificeren voor de Vendée Globe 2024, moet je zoveel mogelijk zeilen en zoveel mogelijk afstand afleggen. De Transat Jacques Vabre is een non-stop race van Le Havre naar Martinique, via Brazilië. Het is een afstand van 5.800 mijl (10.000 km) en dus een essentiële race om met het kwalificatieprogramma voor de Vendée Globe te beginnen. Dit is de allereerste race in de IMOCA Globes Series, die deel zal uitmaken van het kwalificatieproces tijdens de komende vier jaar. 

Schipper Denis Van Weynbergh doet beroep op iedereen
Gedurende deze vier jaar zullen andere grote transatlantische races zoals de Route du Rhum of de Transatlantic race en een reeks andere races gedurende het hele seizoen op het programma staan. Schipper Denis Van Weynbergh doet een beroep op iedereen die wil helpen om zijn deelname aan de Transat Jacques Vabre 2021 mogelijk te maken en in tweede instantie een deelname aan de Vendée Globe van 2024. De Transat Jacques Vabre start op 7 november in Le Havre voor een Atlantische oversteek met dubbele bemanning. U kan helpen om deze te financieren. 

https://www.crowdin.be/nl/projet-crowdfunding/transat-jacques-vabre-202…

 

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: