J24 vloot breidt uit tijdens Wintersprinter

J24 vloot

Op zondag 17 oktober werd op het Veerse meer vanuit Jachtwerf Oostwatering & WV Arne de Wintersprinter gevaren. Naast een aantal bekende teams hadden zich nieuwe teams aangemeld, waarvan het merendeel uit het zuiden kwamen.

Vanaf 2018 kwam er na een lange tijd weer een paar J24's bijeen op het Veerse meer, maar afgelopen weekend hadden zich al 9 teams aangemeld. En hopelijk komen er tijdens de wintersprinter nog een paar teams bij.

Op zaterdag 16 oktober had de wedstrijdcommissie van WV Arne een simpele baan uitgelegd (startlijn zonder inner limit en bij de bovenboei geen spreader). Deze service werd aangeboden om de teams de gelegenheid te geven om in te slingeren voor zondag. Het was uitstekend weer, zonnetje met ongeveer 6 knopen wind uit het zuidwesten. Rond 13.00 uur klonk het eerste waarschuwingssein, en uiteindelijk werden er vier wedstrijden gevaren. De uitslagen van zaterdag tellen niet mee voor het J24 klassement.

Vanuit de J24 klasse werd er flink gepromoot om deel te nemen aan de Wintersprinter. Hier werd niet alleen gehoor gegeven door een paar (nieuwe) Zeeuwse teams, maar juist ook door onze zuiderburen. De Poester is vanuit Blankenberge weer teruggekomen, de Zoute Lies en haar bemanning waren naast de Zeppos nieuw. De Zeppos is vanuit Oostende via de Antwerprace naar het Veerse meer gevaren om deel te nemen.

Naast de bekende J24 teams waaronder Jantje uut de Kachel en Juffrouw Jannie, had het oude team Julai de ITA148 na een korte pauze verruilt voor een Westerly NED 49, genaamd Joint Venture. Van de 9 deelnemers zijn er 4 teams uit België.

In willekeurige volgorde per land en type boot:

 • Jigsaw NED 44 Rogers
 • Poester BEL 724 Westerly
 • Joint Venture NED 49/ zeilnr 60 Westerly
 • Juffrouw Jannie NED 8 Westerly
 • Jantje uut de Kachel NED 52 Boido
 • Zoute Lies BEL 285 Westerly
 • d'Jammer BEL/ zeilnr ITA 148 Boido
 • Zeppos BEL 181 Westerly
 • Jurassic Ark NED, zeilnr 4227 Westerly

J 24

Op zondag was om 10.00 uur de briefing in de 'Roergangershut' en om 10.55 u klonk het eerste waarschuwingssein. De weercondities waren uitstekend, er stond een mooie zuidenwind van rond de 10 knopen knopen. Af en toe een mooie windshift, en verder werd er geconcentreerd naar wind gekeken. De wedstrijdcommissie had weer een mooie upwind downwind baan erin gelegd.

Het team Jigsaw kwam als dagkampioen naar voren met als tweede Jantje uut de Kachel. Derde was team Joint Venture die twee keer te vroeg waren gestart. Juffrouw Jannie had ondanks een bijna nieuwe crew een zeer stabiele reeks gevaren. Dat geldt zeker voor de Poester, die net als d'Jammer met maar drie man/ vrouw voeren. De Jurassic Ark, was op de zondag ook met een nieuw team. De Zoute Lies voer zonder spinnaker en was de hekkensluiter van de vloot. In totaal werden er 7 wedstrijden gevaren. De uitslagen en de foto's staat op de website van WV de Arne: 

Uitslagen | Watersportvereniging Arne (wvarne.nl)

Bekijk foto’s | Watersportvereniging Arne (wvarne.nl)

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: