Nederlands Kampioenschap Sprint Regenbogen: de koninginnen gaan sprinten

Eenheidsklasse Regenboog

Op zaterdag en zondag 23 en 24 oktober organiseert de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereniging ‘Loosdrecht’) het Nederlands Kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

De regenboog is een driemans kielboot. Dit is de oudste eenheidsklasse in Nederland. De eerste regenboog werd in 1917 gebouwd. Met 22m2 zeil en een lengte van 8 meter is het een echt majestueus schip. Ze wordt ook wel de koningin onder de zeilboten genoemd.

Dit jaar zal op Loosdrecht voor het eerst een sprintkampioenschap voor de Regenbogen gevaren worden. Sprintkampioenschap wil zeggen dat de wedstrijden gevaren worden over korte (sprint) banen. Zaterdag en zondagmorgen zullen in twee groepen ongeveer 18 wedstrijden van maximaal 20 minuten gevaren worden om uit te maken welke 10 boten zondagmiddag de finale gaan varen. In deze voorrondes wordt het normale puntensysteem gehanteerd met een aftrek van 1. De finale wordt over drie wedstrijden gevaren met een afvalsysteem. Na de eerste wedstrijd vallen er drie af in de tweede finale race nogmaals drie zodat er uiteindelijk vier schepen strijden om de titel Sprintkampioen. In de finaleraces zijn de punten in van de voorrondes niet meer relevant. Er hebben zich inmiddels 14 deelnemers voor dit kampioenschap aangemeld.

Zaterdag en zondag zal het eerste startsein om 10.00 uur worden gegeven. Zondag rond 16.00 uur zal de eerste Nederlandse sprintkampioen in de Regenbogen bekend zijn.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: