Belgische Sea Devils Team traint voor de SSL Gold Cup van 2022.

SSL team: Belgische Sea Devils Team

Op dit moment zijn 12 zeilers van het Belgische Sea Devils Team op hoog niveau aan het trainen voor de SSL Gold Cup van 2022. De trainingen gaan door in Grandson, Zwitserland. 
Het team bestaat uit Pieter Tack en Timothé Deplasse, het 49-er team Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers, Wannes Van Laer en Sophie Faguet, Emma Plasschaert en haar Australische verloofde Matt Wear en natuurlijk Sebbe Godefroid. 

Zeilsport promoten
De Star Sailors League is een internationaal regatta circuit ontworpen om de atleten en de zeilsport te promoten in een innovatief en eenvoudig formaat. De SSL werd opgericht in januari 2013 en kreeg in oktober 2017 een "Special Event" status toegekend door WS. 

Het leuke van de Star Sailors League is dat het volledig geïnspireerd is op de World Cup voetbal. Het is een landencompetitie waar enkel de allersterkste zeilers voor in aanmerking komen om hun land te vertegenwoordigen. Zij zeilen, naar analogie met een voetbalteam, ook in een 11-tal. 

Sea Devils in actie

Legendes eren en sterren van morgen creëren
Star Sailors League organiseert elite kampioenschappen met een aanzienlijke prijzenpot bestaande uit geld om de helden van vandaag te vieren en de legendes van de zeilsport te eren. 

Het concept werd in het leven geroepen vanuit de wens om zeilkampioenen een eenvoudig, economisch en efficiënt platform te bieden van waaruit ze hun prestaties aan een wereldwijd publiek kunnen laten zien. 

De sterren van gisteren en vandaag eren en de sterren van morgen creëren, dat is dlefe roeping achter de Star Sailors League, een circuit dat deel wil uitmaken van de zeiltraditie maar deze tegelijkertijd meer "swung" wil geven en aantrekkelijker wil maken voor het publiek. 

Extra zeildiscipline in de Spelen 2028 in Los Angeles
Zoals eerder vermeld is de SSL Gold Cup is een landencompetitie naar het voorbeeld van de World Cup voetbal. Paul Cayard. De verantwoordelijke van het zeilevenement op de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles, probeert op dit ogenblik om de competitie als een extra zeildiscipline in de Spelen te krijgen.

training SSL zeilteam

Strenge selectie
De selectie van de zeilers gebeurt via strikte regels en wordt gebaseerd op de SSL-ranking, waarin meer dan 100.000 zeilers uit meer dan 80 verschillende klassen zijn opgenomen. Het team staat nog niet 100% vast, maar voorlopig bestaat het uit:

 • Bram van der Bist 
 • Pieter Tach
 • Timothée Deplasse 
 • Tom Pelsmaekers 
 • Thomas de Somer
 • Emma Plasschaert 
 • Wannes Van Laer
 • Yannick Lefebvre 
 • Sophie Faguet
 • En de Captain, Sebbe Godefroid 

Uiteraard kan Matt Wear niet meedoen, wegens (nog) niet Belg.

Het volledige team zal, naar analogie met het voetbal, uit een 11-tal bestaan. De qualifying rounds zijn in mei op het meer van Neuchatel, de finale in juni op het meer van Genève. We kijken alvast uit naar meer nieuws van dit team!

Logo Belgische Sea Devils Team

 

Auteur:

 • Kat

  Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: