Georges Kick oudste deelnemer Mini Transat loopt op de rotsen

Georges Kick

Georges Kick (529 - Black Mamba) is de afgelopen uren aan de grond gelopen op de rotsen bij de ingang van de haven van Ribabeo. De schipper is ok maar de boot lijkt beschadigd. Ribadeo is een gemeente in de Spaanse provincie Lugo in de regio Galicië.

De mini transat Eurochef race die aan het begin van de week startte, kreeg af te rekenen met zwaar weer. Sommigen moesten noodgedwongen opgeven.

Georges Kick probeerde te schuilen voor de storm

De oudste schipper in de 23e editie van de Mini-Transat, George Kick (66), is aan de grond gelopen op de rotsen bij de ingang van de haven van Ribadeo (Galicië), zo meldden de organisatoren van het evenement zondagochtend. De schipper is veilig, maar zijn boot lijkt beschadigd te zijn. Georges Kick neemt voor de tweede keer deel aan de Mini-Transat.

Zoals bijna al zijn serieconcurrenten, wilde Gorges Kick in een haven schuilen om een storm te laten passeren. Het is duidelijk dat de 66-jarige zeeman, wiens boot bij de ingang van de Galicische haven Ribadeo op de rotsen strandde, het niet zo goed heeft getroffen.

Tweede deelname

De voormalig anesthesist, Georges Kick had in 2019 ook al een Mini-Transat voltooid. Nadat hij de smaak te pakken kreeg, besloot hij dit jaar terug te keren met dezelfde boot, een Pogo 2. Twee jaar geleden, tijdens zijn Mini Transat-debuut, was Georges Kick de oudste deelnemer aan het evenement. Dit jaar heeft hij die titel weer te pakken, hoewel hij slechts een dag of twintig ouder is dan mede-deelnemer Pierre Meilhat. Hij komt uit Tarn-et-Garonne in het zuidwesten van Frankrijk en begon de race met veel enthousiasme. 

Een kennis reageert: "Zo jammer voor Georges, een eenvoudige, discrete man, die blij was om op zee te zijn. Helaas zal hij deze tweede oversteek niet maken. Veel moed om deze klap van het noodlot te boven te komen. En veel geluk voor de toekomst."

Georges Kick

Georges Kick op de rotsen Ribadeo

Meer informatie volgt. Stay tuned.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: