Zomerseizoen mooi afgesloten met 51 deelnemers tijdens de Van Uden Reco Medemblik regatta

Van Uden Reco Medemblik regatta

De deelnemers van de Van Uden Reco Medemblik Regatta kijken terug op een geslaagde seizoensafsluiter. Maar liefst 51 teams verschenen aan de start in Medemblik.

Dag 1

De eerste dag van de Van Uden Reco Medemblik Regatta kenmerkte zich door een stevige wind uit het zuid-zuidwesten. Aan de start verschenen de ORC 1, 2 ,3 en 4  en de J70 klasse.

Voor de J70 helaas geen wedstrijd voor het NK omdat daar 15 inschrijvers voor nodig waren. Deze wedstrijd telt wel meer voor de kwalificatie voor het J70 Wereldkampioenschap. De strijd is er dus niet minder om.

Van Uden Reco Medemblik regatta

De ORC 1,2 en 3 werden in één groep gestart en dat kwam koploper in de ORC 2 Extra Djinn, met aan het roer Michel Dorsman hoog onder het startschip door en liet zich net onder de joon dwingen. Opnieuw starten dus en een fraaie inhaalrace met een 3e plek in de eerste wedstrijd als resultaat.

Dag 2

Met een zonnige dag en een goede wind een sterk contrast met de condities van gisteren. Het veld werd aangevuld met de SB20 en de Maxfun 25 klasse.

Maxfun 25 klasse

De duohanded trapte vandaag af. De wedstrijd aanmerkelijk vlotter op gang dan gisteren toe het startschip met een technisch mankement te maken kreeg.

Vandaag mooie omstandigheden voor tactische races met een niet al te lange koers. Voor de Duohanded 2 succesvolle start, de kielboten 3 starts en de sportboten zijn vandaag zelfs 4 keer gestart.

Dag 3

De laatste dag van de Van Uden Reco Regatta Medemblik kenmerkte zich door veel regen en weinig wind. Toch wist Wedstrijdleider Marcel Hanenberg en zijn team er vandaag weer voor alle klasses 3 wedstrijden uit te persen.

Van Uden Reco Medemblik regatta 2021

De wind kwam niet boven de 10 knopen uit en de Duo Handed baan werd op de koers afgekort.

Voor veel deelnemers was een rustige start in de ochtend een uitkomst na de feestavond van zaterdag in Restaurant MED op het Regatta Center Medemblik. Zangeres Cleo Vlogman begeleid door gitarist Tim zong de sterren van de hemel en de laatste gasten moesten net voor middernacht met zachte dwang naar buiten worden geduwd.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde seizoen afsluiter. Het comité en de vrijwilligers hebben in de afgelopen periode met soms engelengeduld gewerkt aan de voorbereidingen.Bij de prijsuitreiking kregen zij dan ook een warm applaus van de deelnemers.

Alle uitslagen op Manage2Sail.

Meer info www.vanudenrecoregatta.org

Foto's: Laurens Morel – Salty Colours.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: