Frostbite Cup gaat bijna weer van start met mooie line-up van 24 boten

Frostbite Cup J/80

Met nog een week te gaan tot de start, mag de J/80 klassevereniging zich al verheugen op een mooie line-up voor de Frostbite Cup. Maar liefst 24 boten hebben zich inmiddels aangemeld voor de winterserie van zeven wedstrijden op het Gooimeer bij Naarden. En de teller tikt nog door...

Na een zeer teleurstellend winterseizoen 2020/2021 - dat volledig van de kalender werd gevaagd vanwege de coronapandemie - staan de teams te trappelen om weer van start te gaan. “De winter is gewoon niet compleet zonder de Frostbite Cup,” zegt Jos van der Drift, voorzichter van de J/80 klassevereniging. “Jaren geleden begonnen we met een selecte vloot van zo’n 15 boten. De afgelopen jaren is dat opgelopen richting de 30. Daarmee zijn we de grootste eenheidsklasse die doorvaart in de winter.”

Het veld is aan elkaar gewaagd. Dat was ook te zien tijdens de Sportboten Cup die in september werd gevaren vanuit Enkhuizen. “Het was de opmaat naar de Frostbite Cup en ondanks dat veel teams de afgelopen 1,5 jaar weinig tot geen wedstrijden hadden gevaren, finishte de totale vloot van twaalf boten binnen één minuut! We kunnen dus uitkijken naar mooie duels deze winter.”

Nieuwe teams
Naast de teams die al jaren deelnemen, mag de wedstrijdorganisatie ook altijd een aantal nieuwe teams verwelkomen. Dit jaar gaan onder andere de Jamm, Sysiphus, J-Force, Don Juan en Jill, de strijd aan met de gevestigde orde. Bernard Holsboer: “Het is goed om te zien dat de J/80 klasse nieuwe boten blijft aantrekken. Zeker nu we niet alleen de Frostbite Cup in het vooruitzicht hebben, maar aansluitend daaraan ook het Open Nederlands Kampioenschap, dat begin april wordt gevaren. Dat wordt gegarandeerd een strijd, maar of de titel ook in Nederland blijft, is nog maar de vraag. Immers zeilde in juli het Belgische team van de SeaJou 2 naar een knappe vijfde plaats op het Wereld Kampioenschap in Denemarken!”

De eerste wedstrijd van de Frostbite Cup gaat van start op zondag 10 oktober 2021. De inschrijving voor de winterserie is nog geopend. Voor data, deelnemers en inschrijving kijk op: https://rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/frostbite-cup/. Voor meer informatie over de J/80 Klassevereniging Benelux zie https://j80.nl.

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: