INEOS Britannia, de Challenger of Record voor de 37e America's Cup, kondigt hun kernteam aan.

America's Cup

Het ontwerpteam van INEOS Britannia zal het beste van de America's Cup en de Formule 1 samenbrengen. Het team is gevestigd in Brackley, de thuisbasis van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. James Allison zal als Chief Technical Officer van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team en INEOS Britannia de technische op zich nemen voor de Britse America's Cup-uitdaging.

Teamleider Ben Ainslie zal de INEOS Britannia schipper zijn. Hij is daarmee de eerste Britse uitdager die aan drie opeenvolgende America's Cups meedoet sinds de uitdagingen van start gingen met Sir Thomas Lipton in het begin van de 20e eeuw. 

Op 4 oktober, 2021 heeft INEOS Britannia zijn kernteam bekend gemaakt. Dit team zal de Britse uitdaging voor de 37e America's Cup leiden vanuit het Mercedes-AMG Petronas F1 Team HQ in Brackley in het Verenigd Koninkrijk.

De America's Cup is de oudste internationale trofee in de sport en ging 45 jaar eerder dan de moderne Olympische Spelen van start. De Cup begon in Groot-Brittannië met een race rond het Isle of Wight, maar is sindsdien nooit meer door een Brits team gewonnen.

Het team wordt opnieuw gesteund door INEOS en INEOS' voorzitter en oprichter Sir Jim Ratcliffe, die eerder al de 36e America's Cup-uitdaging van het team steunde. Deel uitmaken van de INEOS Sport groep betekent toegang krijgen tot een bredere sportfamilie. Deze familie omvat onder andere het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, het INEOS Grenadiers wielerteam, de All Blacks, en voetbalclubs OGC Nice en FC Lausanne-Sport.

Als onderdeel van deze high-performance groep is het Britse America's Cup team samengebracht met het Mercedes-AMG F1 Applied Science, een divisie van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Samen vormen zij het INEOS Britannia team. De bedoeling is het beste van twee werelden te combineren: high-performance scheeps- en autotechniek worden samengebracht. Het ultieme doel is natuurlijk de America's Cup voor Groot-Brittannië te winnen.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: