Minitransat: iedereen terug op zee.

  • Author: Kat
    Date: ma, 04/10/2021 - 09:46
Minitransat positie deelnemers

Met uitzondering van Georges Kick (529 - Black Mamba), de oudste deelnemer in de race, is iedereen zondag in loop van de dag terug vertrokken. Georges Kick liep zondagochtend bij de ingang van de haven van Ribadeo op de rotsten. Veel deelnemers hadden ervoor gekozen te schuilen om een zeer actief koufront voor Kaap Finisterre te laten passeren.

De Oostenrijker Christian Kargl (980 - All Hands on Deck), ging gistermiddag als laatste schuilen voor het passerende koufront, maar heeft als eerste de trossen terug losgegooid. Hij heeft van zijn tussenstop het beste gemaakt en ligt nu in achtervolging op de stoutmoedige Melwin Fink (920 - SignForCom). De kloof in La Palma tussen de koplopers en de achterblijvers zal groot zijn. Dit geldt voor de Series, maar ook en vooral voor de Protoklasse. Een kleine groep van vier "vluchters" worden maandagmiddag tussen 11.00 en 15.00 uur aan de finishlijn verwacht. 

Wie zal winnen?
Piers Copham (791 - Voiles des Anges), de Britse zeiler die het meeste wind heeft gehad, met gemiddeld 43 knopen wind en windvlagen tot 50, staat momenteel op de 5e plaats in zijn categorie. De snelheid waarmee hij vordert, doet echter vermoeden dat hij in de strijd enkele pluimen heeft verloren. Vooraan gaat de strijd verder tussen Tanguy Bouroullec (969 - Tollec MP/Pogo) en Pierre Le Roy (1019 - TeamWork). Na tot 45 mijl achter zijn tegenstander te hebben gelegen, staat hij nu aan de leiding met een voorsprong van 17 mijl op zijn runner-up. Niets is zeker, want de wind zal rond het eiland La Palma waarschijnlijk gaan liggen. De laatste kilometers naar de finish zullen niet zo makkelijk zijn. Het vonnis wordt verwacht maandag tussen 11 en 15 uur. 

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: