Winterseries bij Jachtclub Scheveningen

Ijspegel start

Ook in Scheveningen wordt er dit jaar weer doorgevaren in de winter. Dit jaar in een heel nieuw jasje: laagdrempeliger, uitdagender en meer divers: De Scheveningse Winterseries!

IJspegel Academy

De basis van het succes van voorgaande jaren ligt in de IJspegel Academy: een opzet waarin er om de zondag gevaren wordt door ORC full crew op een up-down baan en ORC DH in een coastal race. De dinsdagavond daaropvolgend is er een lezing in het gezellige clubhuis van Jachtclub Scheveningen waarbij de bijzonderheden van de vorige zondag worden besproken, de wedstrijd geëvalueerd en de winnaars toelichten wat de basis van hun succes was. Aangevuld met een themapresentatie of gastspreker, leverde dit een al jaren een trouwe schare deelnemers, uit binnen- en buitenland.

Clubwedstrijden en IJspegel gezamenlijk

Op de andere zondagen werd er voorheen door leden van Jachtclub Scheveningen een potje gevaren onder SW – zonder lichtweer zeilen. Eveneens erg succesvol en vooral zeer gezellig. Omdat er steeds meer animo was voor de Academy opzet, en er zorgen waren omtrent Covid-gerelateerde beperkingen, heeft Jachtclub Scheveningen besloten om beide groepen samen te voegen op dezelfde zondag. Nog steeds wordt er op scherp gestreden in ORC, met een startschip, wedstrijdleiding, en een competitief veld. En dat wordt nu gecomplementeerd met de gezellige vrijblijvendheid van de clubwedstrijd, op een eigen vaste baan en met hetzelfde eigengereide DNA als voorheen. Dit samen zorgt dat er een nog grotere groep zeilers bij Scheveningen op het water te vinden is om tijdens de wintermaanden nog heerlijk door te zeilen.

Nieuw clubhuis

Een andere primeur is het nieuwe clubhuis van Jachtclub Scheveningen. Het oude “Spuigat” was al jaren wat te klein en sinds deze zomer ligt er midden in de haven een prachtig drijvend clubhuis. Opgetrokken uit duurzame materialen en veel glas is dit de nieuwe eyecatcher in de haven. Binnen is het minstens net zo gezellig: met meer ruimte voor de Academy, en natuurlijk voor het drankje en de gezelligheid na een heerlijke dag op het water.

Praktisch

Inschrijven voor de IJspegel van de Winterseries is nog steeds mogelijk (de clubwedstrijd is alleen voor leden van Jachtclub Scheveningen), via de volgende link:

Datums van de races zijn:

 • 17 en 31 oktober
 • 14 en 28 november
 • 12 december (19 december is reserve)
 • 23 januari
 • 6 en 20 februari
 • 6 maart
 • 19 & 20 maart: de Atoom Cup (race weekend)
 • 3 april: de Bagger Cup Zie voor meer informatie ook www.ijspegeltrophy.nl

Het belooft een hele mooie editie 2021/2022 te worden!

Inschrijven kan hier

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: