Staart van Mini-Transat moest schuilen voor wind en walvissen

Port of Galway

Terwijl het grootste deel van de vloot van 90 boten die deelnemen aan de Mini Transat 2021 ondertussen Portugal gepasseerd zijn en goed op weg zijn naar hun geplande tussenstop op de Canarische Eilanden, hebben sommige vaartuigen in de vloot zwaar te lijden gehad van extreme weersomstandigheden en aanvallen van walvissen voor de kust van Noordwest-Spanje. Ze werden gedwongen beschutting en veiligheid te zoeken in de dichtstbijzijnde havens.

Onder hen Yannick Lemonnier in zijn boot Port of Galway, die in Baiona bij Vigo aankwam nadat een deel van de vloot daar was binnengegaan om zwaar weer en orka-aanvallen te vermijden. De Mini's werden als rubberbootjes door de orka's heen en weer geslingerd en blijkbaar werd de forse aluminium Mini 650 Transat Support Boat door walvissen aangevallen - de orka's hadden het vastberaden op zijn roer gemunt.

Verscheidene andere boten zijn naar Baiona getrokken, terwijl een Brits vaartuig naar Vigo werd gesleept en een Zwitserse boot naar Cangas. De activiteit van de walvissen is momenteel zeer hoog voor de kust van Galicië en het advies is om deze wateren niet te doorkruisen tot later in oktober. -

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: