Mini transat 2021: Léandre de Schrynmakers, 16de gefinished in de Minitransat series: “Meer herinneringen aan eerste etappe”

Léandre de Schrynmakers

Léandre De Schrynmakers (BEL) kwam op maandag 15 november om 04u 22min 54s (UTC) als 16de over de finishlijn van de tweede etappe van de 23ste editie van de Mini Transat EuroChef in de Productie boot vloot. 

Daarmee had de schipper van Drago 16 dagen 14 uur 22 minuten en 54 seconden nodig om de 2.700 mijl van het parcours tussen Santa Cruz de La Palma en Saint-François af te leggen. Zijn gecombineerde racetijd voor de twee etappes komt neer op 27 dagen 10 uur 31 minuten 34 seconden.

"De eerste twee weken waren lang en erg eentonig. Pas de laatste drie dagen werd het pittiger, toen we eindelijk wat wind kregen!

“In het begin was het prima temidden van de anderen. Daarna was er niemand meer op de AIS en schoot ik niet op... Er gebeurde bijna niets. De enige memorabele gebeurtenis was dat ik een vuilniszak om de kiel kreeg gewikkeld. Ik moest duiken om hem te verwijderen, maar dat was alles.” 

“Het was geweldig toen alles weer op gang kwam! De emotie komt er nu pas uit, nu ik de tijd heb gehad om aan land te gaan. Ik heb eigenlijk nog veel meer herinneringen aan de eerste etappe. Mijn belangrijkste herinnering aan deze etappe is een heel lang rak in zuidelijke richting, die maar doorging... en dan tegen het einde, de strop die strakker werd, het klassement dat vorm kreeg... Met betere windomstandigheden werd het ineens motiverender.”

“Ik wil graag nog een keer een trans-Atlantische poging wagen. Of het in een Mini zal zijn of niet weet ik niet, maar ik wil zeker nog een keer de oversteek maken!"

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: