Transat Jacques Vabre: Jonas Gerckens, de eerste plaats lonkt

Jonas Gerckens class40 Transat Jacques Vabre

Terwijl de vloot verder naar het zuiden vaart, verdiept de bemanning van de Volvo (class40) zich in strategie en tactiek. Op 15 november lagen ze nog op de derde plaats. Ondertussen liggen ze tweede en de eerste plaats lonkt!

Jonas Gerckens ligt tweede in class40
Jonas en Benoit Hantzperg surfen al meer dan 24 uur in het hoofdtrio en naderen zelfs de 1ste plaats.
De optie ′′ West ′′ van de Canarische Eilanden lijkt vruchten af te werpen. 

Je kan hen volgen via deze link: 

https://www.transatjacquesvabre.org/en/map-tracker

Ocean Fifty: in de Doldrums
De hele Ocean Fifty vloot is nu in de buurt van of in de Doldrums. Maar de drie leidende boten domineren nog steeds. De voorbije 24 uur hebben zij meer mijlen afgelegd dan de Sodebo Ultim 3, die zich in dezelfde wateren bevindt. Primonial blijft aan de leiding voor Koesio en Solidaires en Peloton-Arsep. Aangezien de boten van Ocean Fifty een kortere route volgen dan de Ultimes, worden zij op 23 november ook in Martinique verwacht.

Klasse 40: Canarische Eilanden splitsen de vloot in tweeën
25 boten zijn nu de Canarische Eilanden gepasseerd. Deze eerste helft van de vloot is verdeeld over 400 mijl. De vlootvwordt nog steeds aangevoerd door dezelfde boten: Redman en Volvo, die verder naar het westen zijn gepositioneerd. De andere helft van de vloot blijft ten noorden van de Canarische Eilanden, 20 boten verspreid over 300 zeemijlen. Terre Exotique vormt de achterhoede op meer dan 700 mijl achter de leider net ten noorden van Madeira.

Uitslag om 18.00 uur op 16 november

Ultime
1. Maxi Edmond de Rothschild
2. Banque Populaire XI
3. SVR - Lazartigue

Oceaan Vijftig
1. Primonial
2. Koesio
3. Solidaires en Peloton - ARSEP

Imoca
1. LinkedOut
2. Charal
3. Apivia

Klasse40
1. Redman
2. Volvo
3. Bank van Leman

Bronnen:
Transat Jacques Vabre
Facebook, Jonas Gerckens
Instagram: Sailingjonas
 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: