Het is gebeurd: Jonas Gerckens ligt eerst in Transat Jacques Vabre!

Jonas Gerckens op één in TJV

Het team van Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg, Volvo 164 ligt momenteel eerste in de class40 van de Transat Jacques Vabre. 

Op de Facebook pagina van Jonas lezen we: 

"We zijn op de helft van het parcours, dus we moeten de cadans behouden tegen de aankomst, maar we mogen nu al trots zijn op ons duo op de oceaan. De Kaapverdische archipel nadert, dan moeten we de Alizés gaan halen die zich dit jaar heel discreet houden."

Het Volvo 164 team met Jonas Gerckens en Benoit Benoit Hantzperg besloot enkele dagen geleden om een koers westelijk van de Canarische Eilanden te varen terwijl het overgrote deel van de class40 vloot koos voor een oostelijke koers. Dit bleek een goede keuze want deze tactische beslissing zorgde ervoor dat het succesvolle duo in de top drie terecht kwam.

Gisteren lagen ze nog tweede en spraken ze volop de hoop uit op een eerste plaats. Dat is dus gebeurd! Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg liggen momenteel op de eerste plaats en de helft van het parcours is afgelegd. Volhouden nu! 

Bronnen:
Facebook Jonas Gerckens
Transat Jacques Vabre

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: