Transat Jacques Vabre Ultimes gewonnen door Maxi Edmond De Rothschild

Maxi Edmond De Rothschild

Franck Cammas en Charles Caudrelier hebben de titel in de Ultime klasse van de 15de editie van de Transat Jacques Vabre gewonnen aan boord van de Maxi Edmond de Rothschild. 

Zij waren favoriet in de race, herwonnen hun voorsprong op 9 november en lieten die niet meer los . 98% van de tijd voeren ze aan de leiding met de Ultime Maxi Edmond de Rothschild.

Het Franse koppel deed er 16 dagen, 1 uur, 49 minuten en 16 seconden over om de 7.500 (theoretische) mijlen vanuit Le Havre af te leggen met een gemiddelde snelheid van 20,51 knopen. In werkelijkheid legden zij 9.262,13 mijl af met een snelheid van 24,01 knopen.

De zeer ervaren Cammas en Caudrelier kwamen op 23 november even na 10.16 uur (15:16 en 16 seconden CET) over de finish in Martinique met een boot die ze vele malen hebben geracet en getest.

Franck Cammas zei: "We hebben niet veel fouten gemaakt, de boot gedroeg zich goed. We hebben 17 dagen hard geracet en we zijn aangekomen met een boot die 100% in orde is. We wisten niet hoe de competitie zou zijn maar ons vertrouwen groeide met de dag. Gisteren hadden we een beetje stress, met een ingewikkelde weersituatie voor ons. We vielen in een windstille zone en de boten achter ons konden 200 mijl winnen in 12 uur, dus we begonnen bang te worden. Uiteindelijk hadden zij veel later hetzelfde probleem als wij."

Het belangrijkste voor mij is om nog één overwinning meer te hebben dan Charles!"  (nvdr: Franck heeft nu vier overwinningen, Charles drie in de Transat Jacques Vabre)

"Het is waar, dat deze race ons goed ligt."

Bron: Transat Jacques Vabre.org

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: