Transat Jacques Vabre nog nooit zo spannend: Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg vechten voor een eerste plek

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg vechten voor een eerste plek

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg liggen met de Volvo 164 op dit moment op de tweede plaats in de Transat Jacques Vabre met nog iets meer dan 1000 mijl te gaan tot de finish. 

Binnen enkele uren zullen ze versnellen want de koploper zit in een gebied met iets meer wind. Ze volgen bijna dezelfde koerslijn. 

Op zijn Facebookprofiel lezen we:

"Vissenregen vannacht! We konden ze niet allemaal redden! Wat de Sargassum oogst betreft, die is nog in volle gang... helaas. Het maakt je bijna ziek van de Transatlantic. Hun versnelde woekering is niet erg geruststellend. 

Vanuit race-oogpunt positioneren we ons, gijpen, stellen ons doel bij richting het beloofde land van Martinique.  2/3 van het parcours ligt achter ons. Het laatste derde deel zal intens zijn met deze zeer compacte vloot van Class40s. 

Wat een wedstrijd! Wie komt er op het podium of in de top 10? Spanning tot het einde! 

Aan boord is de ploeg altijd aan zet, ook al hebben we soms moeite om de rustperiodes aan elkaar te knopen. Wat eten betreft, zouden we het moeten redden zonder al te veel beperkingen of zonder elkaar op te eten maar de lades van de Volvo164 zullen helemaal leeg zijn!  Wat water betreft, zijn we heel blij dat we een watermaker aan boord hebben 

We dromen voorzichtig van Kabeljauw Accras, Tonijn Tartaar of Gegrilde Kreeften vergezeld van een klein plaatselijk drankje. Ik laat je raden welk ;) Kom op, alweer een mooie dag op aarde!" 

Komaan Jonas! Volhouden!

Bronnen:

Facebook, Jonas Gerckens
Transatjacquesvabre.org

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: