Tweede Wintersprinter erg regenachtig met veranderlijk weer

Tweede Wintersprinter

De weersverwachting van afgelopen zondag zag er vorige week al niet florissant uit. Met name werd er al veel wind en regen afgegeven. De hoeveelheid neerslag kwam helaas uit, maar de wind viel achteraf enorm mee. Desondanks trotseerden er 7 teams deze winterse elementen. Ondanks de vloot uitbreiding van de J24 (10 teams), waren een paar teams helaas verhinderd en sommigen vonden de weersvoorspellingen te heftig, maar naast de 5 J24's deden er dit keer twee J22's mee, de Jekko en Jeetje Mina.

In de ochtend stond er nog een flinke bries uit het Noordoosten (>24 knopen) en het was al aan het regenen. Team Zeppos uit Oostende was al vroeg in de weer net als de wedstrijdcommissie van WV Arne met het treffen van de voorbereidingen. Rond 10.15 uur voer het startschip met de boeien naar buiten, gevolgd door de deelnemers. Rond 11.00 uur werd het 1e startsein gegeven. Team Jekko bereikte als eerste de bovenboei en wist gedurende de wedstrijd hun voorsprong vast te houden en werd in race 1 eerste, gevolgd door Team Joint Venture en als derde Team Jeetje Mina.

Voor aanvang van de 2e race was de wind een klein beetje gaan krimpen en werd de baan hierop netjes aangepast. Voor de J24's stond er nog steeds genoeg wind voor de 'jib'. Halverwege de 2e race zakte de wind er enorm uit. Sommigen bleven bij de gate 'hangen'. Hierdoor viel het wedstrijdveld in tweeën. De windrichting was van Noord terug naar het Noordoosten en ruimde naar OostNoordOost. In de 2e race bereikte Team Joint Venture als eerste de finishlijn gevolgd door Team Jeetje Mina en als derde Team Jekko.

Vanwege de windshift, werd de baan geheel opgepakt en verplaatst. Na het 3e startsein, zakte de wind er weer volledig uit. Volgens de windex kwam de wind uit alle windrichtingen. Gevolgd door een paar buien kwam de wind terug, dit keer uit een Zuidwestelijke richting. De wedstrijdcommissie moest helaas de 3e wedstrijd afblazen. De baan moest voor een tweede keer volledig worden opgepakt en opnieuw worden gelegd, echter met onweer op de achtergrond. Werd de wedstrijddag door de wedstrijdcommissie afgeblazen. Na twee races te hebben gevaren, werd Team Joint Venture dagkampioen. De uitslagen zie: https://www.wvarne.nl/zeilwedstrijden/uitslagen/

De derde wintersprinter wordt hopelijk onder betere weercondities op 19 december gevaren. 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: