Vierde plaats voor Jonas Gerckens in Transat Jacques Vabre

Volvo 164 class40

Team Volvo met Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg passeerde zonet als vierde de finish van de Transat Jacques Vabre in de Class40. 

De Volvo 164 finishte op 29 november om 13.58u. 

Jonas Gerckens hoopte voor zijn vertrek op een plaats binnen de top10. De Volvo 164 eindigde uiteindelijk knap vierde na een uiterst spannende race waarin het team op zeker moment eerst kwam te liggen en daarna terugzakte naar een tweede plaats. Die tweede plaats bleef dagenlang behouden. Uiteindelijk zakten Jonas en Benoit vervolgens terug naar een vierde plaats. Ze deden er exact 22 dagen, 31 minuten en 4 seconden over om naar Martinique, Fort-de-France te racen. 

Dit is ongelooflijk knap resultaat. Jonas Gerckens bewijst hiermee niet alleen een zeiler van wereldklasse te zijn maar zet met deze prestatie eveneens de Belgen op de kaart. 

Tijdens ons laatste interview in Le Havre, net voor zijn vertrek wist Jonas ons nog te vertellen dat de Fransen hem wat meewarig beschouwden als "die kleine Belgische zeiler die het ook eens gaat proberen". Dat is dus bij deze voorgoed verleden tijd. Top Jonas!

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: