Wisselende omstandigheden in Drimmelen gooien ORC klassement om.

Winterwedstrijd Drimmelen

Tijdens de tweede winterwestrijd op zondag 28 November in Drimmelen waren de omstandigheden zodanig wisselend qua windsterkte, maar ook qua windschiftingen, dat de tussenstanden danig zijn gewijzigd.

De dag begon bijna windtstil en koud, later tijdens de wedstrijd werd het nog kouder met meer stevige wind die veel winddraaiingen kende. Een en ander zorgde ervoor dat de meest geconcentreerde bemanningen, die continu inspeelden op de windschiftingen, vooraan eindigden. 

ORC

Vooral in de orc tussenstand is de volgorde flink gewijzigd. Tijdens de start zaten een aantal boten elkaar flink in de weg. De gedoodverfde Csi Rakker moest terug wegens een valse start, de halftonner Matchless werd buiten de start geduwd en moest ook terug om alsnog te starten. De Archambault 31 Csi Rakker werd ondanks een goede inhaalrace slechts 8e en valt nu buiten het podium in de tussenstand. De oranje Winner 1010 Slartibartfast had niet meer dan een redelijke start maar wist toch als eerste te eindigen door bijna foutloos te varen, alleen op het spinnakerrak zaten ze iets te ver aan hogerwal maar dat leverde geen verdere schade op in de race. De Due, een First 31.7, werd tweede gevolgd door dagsponsor Van der Lande met zijn Cool n’ Fast die derde werd, op korte afstand gevolgd op plek 4 door de halftonner Matchless.

Sportboten

De J22’s en de sportboot spinnaker klasse varen dit jaar in 1 startveld waarbij meestal de J22’s goede zaken doen, echter op de Jod 24 Blue Bird en Platu 25 na. Vooral Roel van Rijckevorsel voer zichzelf in de schijnwerpers met zijn goed gevaren en actief getrimde Ned 9007 Blue Bird. De eerste wedstrijd werd hij zowel op gezeilde tijd als op gecorrigeerde tijd tweede. De Platu kwam als eerste over de finish maar eindigde als derde. De tweede wedstrijd werd gewonnen door deze Blue Bird op zowel gezeilde tijd als gecorrigeerde tijd. De J22 Beelenkamp werd hier tweede. In de sportboot gennaker klasse was het wederom de ervaren Leo Middelkoop die met zijn Friends twee paaltjes voer en het tussenklasement leidt.

SW

In de Sw klassen was het de Bommelaer die weer goede zaken deed in klasse VJ1. Ook op het laatste halfwindse rak naar de Amercentrale wisten ze de spinnaker vol te houden op het laatse stukje aandewindse koers. De Anne en de Sushi vielen sterk terug in het klassement. De Stringer 915 Op Eigen Houtje voer een sterke derde plaats en klom op in het klassement achter de H-boot Maggie. In de andere klasse VJ2 was het wederom de Tjoep die weer eerste werd. Al met al weer een fanatieke zeildag in het Brabantse Drimmelen. 

Tussenstanden:

ORC

1. Slartibartfast - Winner 1010

2. Due - First 31.7

3. Farouche - Sun Fast 32 DK

Sportboot - spinnaker

1. Beelenkamp - J22

2. All That Jazz - J22

3. Puntje Puntje - J22

Sportboot - gennaker

1. Friends - Cork 1720

2. Tantivy - Bull 7000

3. Splash Test - Cork 1720

SW klassen

VJ klasse 1 - 1. Bommelaar - Optima 92

VJ klasse 2 - 1. Tjoep - Feeling 226

Zondag 19 December wordt de derde wedstrijddag gevaren in deze populaire winterserie.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: