Winterserie Drimmelen na corona-break weer van start

Winterwedstrijd Drimmelen

Zondag 7 November 2021 start voor de 45e keer de winterserie in Drimmelen. Na een corona break wordt er eindelijk weer gezeild op de Amer, het Hollands Diep en de Merwede. Het is een goed bezette winterserie welke niet alleen geschikt is voor de fervente wedstrijdzeiler, maar ook voor de toerzeiler die eens een wedstrijdje in clubverband wil zeilen. Momenteel hebben reeds 43 deelnemers zich ingeschreven. 

U kunt ook nog deelnemen. U kan desnoods pas meedoen vanaf winterwedstrijd 2 vanwege puntenaftrek voor de slechtste wedstrijddag heeft dit geen gevolg. Gezeild wordt in diverse klassen, waaronder ORC en SW, maar ook sportboot en de J22 eenheidsklassen zijn weer aanwezig.  Gevaren wordt onder een ervaren wedstrijdleiding en voor de veiligheid zijn ook weer de begeleidende RIBS aanwezig. Ook wordt er contact onderhouden met eventuele beroepsvaart tijdens de wedstrijd waardoor de deelnemers zich kunnen concentreren op het zeilen. Het vaarwater kenmerkt zich als uitdagend vanwege de windschiftingen, stroomveranderingen en een gevarieerde omgeving rondom de Brabantse Biesbosch.

Na de wedstrijden is de kantine van watersportvereniging Biesbosch altijd erg leuk en heerst er de typische Brabantse gezelligheid. Hier worden dan o.a. door de deelnemers de wedstrijden doorgenomen en is er de prijsuitreiking. De prijzen worden altijd beschikbaar gesteld door de vele sponsoren, die ook voorafgaand aan de wedstrijden voor koffie en cake zorgen.

De wedstrijddata zijn in 2021/2022: 

 • WW1 - 07 november 2021
 • WW2 - 28 november 2021
 • WW3 - 19 december 2021
 • WW4 - 16 januari 2022
 • WW5 - 6 februari 2022
 • WW6 - 20 februari 2022
 • WW7 - 13 maart 2022
 • WW8 - 27 maart 2022

Aanmelden kan op de website van WSV Biesbosch, tevens zijn er voor deelnemers tegen speciaal wintertarief ligplaatsen beschikbaar.

https://wsvbiesbosch.nl

Tekst: Theo Bakker
Foto: Theo Bakker

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: