Emma Plasschaert aan de start van het WK ILCA Radial Women

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert (Gent) en Eline Verstraelen (Kapellen) gaan van 1 tot en met 6 december de strijd aan voor de wereldtitel ILCA 6 (Radial) Women in Mussanah (Oman). 

In Mussanah (Oman) is het na het Wereldkampioenschap 49erFX, waar Isaura Maenhaut en Anouk Geurts nog 7de werden, nu de beurt aan het Wereldkampioenschap ILCA 6 (Radial) Women. Normaal vond dit WK plaats in juli 2021 in Houston (USA), maar het werd geannuleerd.

Onze dames komen in actie in een vloot van 64 zeilsters uit 31 verschillende landen. Met Anne-Marie Rindom (Goud Tokyo2020) en nog 11 andere Olympische zeilsters is er een hoog niveau verzekerd. Regerend wereldkampioene Marit Bouwmeester neemt dit jaar niet deel aan het WK. Dagelijks staan er twee races op het programma tot het einde van het WK, tijdens dit WK wordt er geen medaillerace gevaren.

Voor Emma Plasschaert, die momenteel 2de staat op de wereldranglijst, is dit haar eerste grote wedstrijd na de Olympische Spelen in Tokio waar ze 4de werd. Op het Wereldkampioenschap in 2020 eindigde Emma als 9de.
Eline Verstraelen (nummer 73 van de wereldranglijst) nam dit jaar reeds deel aan het EK waar ze als 34ste eindigde, het WK van 2020 heeft ze niet gevaren.

Na het WK ILCA Radial Women is Oman ook host voor de Youth World Championships die van start gaan op 11 december.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: