WK ILCA7 zeilen Barcelona: twee dagen, twee races races gezeild

WK ILCA7 zeilen

Op de Wereldkampioenschappen zeilen in de ILCA7 klasse (Laser mannen) telt meer dan 130 deelnemers. Die worden de eerste drie dagen willekeurig verdeeld over twee startgroepen. Beide groepen hebben zaterdag twee races gezeild. Voorlopig is de beste Nederlander Duko Bos met een score van 9-8. Niels Broekhuizen noteerde een 8ste en een 15de plaats. De Belgische zeilers William De Smet en Wannes Van Laar staan respectievelijk op een 18de en 32ste plaats.

Gisteren 5 november, de eerste dag van het toernooi, kwam niemand in actie vanwege een gebrek aan wind.

“Goede en slechte dingen gezien”

Coach Rodie van Mackelenbergh (NED) zei het volgende:

“De eerste race was in de ochtend met Noordwestenwind. Daarna terug naar de kant wachten op nieuwe wind. Aan het einde van de dag kwam een sterke Noordoostenwind met 20 knopen en grote golven. Ik heb mooie sommige goede dingen en sommige slechte dingen gezien. Duko had een redelijke dag vandaag Niels ook. Er had iets meer ingezeten. Maar al met al hebben we de eerste resultaten op het bord staan. Het is nog uit vier dagen doorvaren en hopelijk nog 10 races en nog lang niet over.”

Over het ILCA wereldkampioenschap zeilen.

Als het weer het toelaat, bestaat dit kampioenschap uit een serie van 12 races, gezeild over een periode van zes dagen van 5 tot en met 10 november. Op de planning staan twee races per dag en indien nodig kunnen er drie gezeild worden, om in te halen. Na vijf races is er een schrapresultaat en na 10 races volgt een tweede schrapresultaat. Er is in de Laser klasse geen medalrace!

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: