Goofies winter-zeilwedstrijden Colijnsplaat gaan krachtig van start

Winterwedstrijd Goofies november 2021

Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat op zaterdag 5 november: met matige en soms krachtige wind een rondje vuilbaard en daarna coronaproof aan wal. 

Door de strengere regels ter voorkoming van de verspreiding van covid 19 moest het deel van de wedstrijd aan de wal weer contactloos verlopen. Gelukkig hadden de Goofen al vorig jaar een contactloze versie van de organisatie ingevoerd: Inschrijving per email, melding voor deelname en wedstrijdverklaringen per whatsapp, informatie en banen op de site en de briefing per marifoon. Het kan allemaal  maar het geeft wel het nodige gedoe en de contacten en gezelligheid zijn nu juist een van de leuke dingen van de Goofies!

De boten voeren met een matige soms krachtige wind een rondje  “vuilbaard” met een aantal rakken diagonaal door het vaarwater. Dat de zeilers ook weer zin hadden om te gaan zeilen bleek wel uit hun ongeduld. Eén van de startgroepen maakte een massale valse start en moest de start helemaal over doen. Ook de tweede keer ging in deze groep een aantal zeilers te vroeg over de lijn maar zij corrigeerden hun fout.

Winterwedstrijd Goofies november 2021

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2021

ORC A

Winnaar in ORC A werd Karel Verhulst met de RAQUERO  voor Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2  en Frans de Vries Lentsch die met de STORTEMELK derde  werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2, voor Luc Feremans met de ANTILOPE en Marco de Bat die met de BATELEUR derde werd.

ORC B

Winnaar in ORC B werd de INTENSE van Menno Vercouteren voor Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT  en Rinus de Jonge die met de EASY LIVING derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen met de WHITE RABBITvoor Christof Lamproye  met de ENIGMA.

ONGEMETEN A:

In klasse A won Jonas Pluym met de BALLISTA, voor Marc van Driel met de FAMOUS GULL 2 en Christian Trooster met de COYOTE 2 die derde werd.

ONGEMETEN B:

Winnaar werd FARTHER BRUIN van schipper Jan Jacob Muyls voor de HYGIEIA van Bicker Caarten  en de SPINDRIFT van schipper Stefan Schodts die als derde eindigde

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 4 december 2021.

(Alle uitslagen in de bijlage)

Foto's: Christof Lamproye

Attachment
Bijlage Grootte
gecorrigeerd november site.pdf 121.89 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: