Winterwedstrijden Drimmelen eindelijk weer gestart

Winterwedstrijd Drimmelen

Zondag 7 november startte de winterserie in Drimmelen met veel wind. Roestige bemanningen zorgden daardoor dus voor veel spektakel op het water.

Terwijl de wedstrijdleiding vlekkeloos werk afleverde waren de zeilers zelf nog niet echt opgewarmd na de lange corona-break. Veel boten waren niet scherp bij de diverse starts en op de voor-de-windse rakken werd er flink gestoeid met spinnakers en gennakers.

Sportboten
In de sportbootklasse voer oudgediende Leo van Middelkoop met de Friends twee eerste plaatsen. In de tweede race hadden ze veel moeite met de witte gennaker, terwijl de SplashT est van Stefan Kruijswijk helemaal stil kwam te liggen met hun gele gennaker vol onder water, wat uiteindelijk in een retired resulteerde. Luc Oomen met zijn J/92 werd in de tweede wedstrijd derde. De Tantivy, een Bull 7000 van Geert Middel, werd derde over de twee races gemiddeld van vandaag.

J22
In de J/22 klasse werd oude rot Peter van Doornmalen met zijn Gap twee keer eerste, dit ondanks dat ze volledig plat gingen onder spinnaker waarbij de top van de mast het water raakte en de voordekker zich moest vasthouden aan de fok om niet te water te gaan. Toon Keijzer met All that Jazz en Johan Punt met Puntje Puntje complementeerden het podium.

ORC
In de ORC klasse voer de Archambault 31 Csi Rakker van Kees Keetels soeverein naar een eerste plek. De Farouche, een Sun Fast 32 van Cees Verwijmeren, voer redelijk onbedreigd naar een tweede plek. De Slartibarfast werd derde. De Cool n’ Fast en de Due hadden een slechte start maar haalden onder andere de debutant halftonner Matchless in en werden vierde en vijfde na een sterk en scherp kruisrak.

SW
In de SW klassen voer de Bommelaar een eerste plek, op het lange spinnakerrak hadden ze veel moeite met het grote zeil vanwege de harde wind die waaide vanaf het Hollands Diep naar de Amer. Het zeil werd dan ook gestreken, echter zonder schade voor de einduitslag van schipper Ben van Oorschot. In de andere klasse werd de Tjoep, een feeling 226, van Wim Janssen eerste voor de goed zeilende First 18 Urgje van Olav Cox.

De reddingsbrigade en de begeleidingsboten waren zeer actief aanwezig, de dagsponsor INsails had voor mooie tassen gezorgd en de land-crew zorgde als vanouds voor een gezellige nazit in de kantine van WSV Biesbosch. Al met al weer een prachtige zeildag vol spektakel. Op naar 28 november voor de tweede wedstrijddag.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Theo Bakker

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: