‘s Werelds coolste jachten: IACC America's Cup jachten volgens Tom Slingsby

IACC America's Cup jachten

De coolste jachten ter wereld: deze interessante rubriek vonden we op Yachting World en het triggerde ons meteen. Tom Slingsby kiest voor de Versie 5.0 van de IACC America's Cup. Wat is volgens jou het “coolste jacht ter wereld”? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. 

We vroegen enkele topzeilers en goeroes uit de maritieme industrie om de coolste en meest innovatieve jachten van deze tijd te kiezen. Olympisch gouden medaillewinnaar en America's Cup zeiler, Tom Slingsby, kiest voor de IACC America's Cup jachten.

"Ik was geobsedeerd door de boten van versie 5 van de America's Cup in het begin van de jaren 2000, ik zat daar altijd naar de tv te staren", herinnert wereldzeiler van het jaar 2021, Tom Slingsby, zich.

Versie 5.0 van de IACC America's Cup-jachten-regel werd uitgevaardigd in 2003 en organiseerde de boten die werden gebruikt voor de 32e America's Cup in Valencia in 2007, de laatste Cup die de IACC regel gebruikte. De boten waren lichter, sneller,  hadden meer zeiloppervlak en een diepere kiel. Elf Challengers raceten uit negen landen in een reeks van Acts. De 32ste Cup werd met succes verdedigd door Alinghi.
Elk IACC jacht racete met een 17-koppige bemanning en met een gastplek als 18de man. 

"Ik had extreem veel geluk. Ik was in staat om de 18e persoon en de gast te zijn op één van de Oracle boten in 2007," herinnert Slingsby zich.
"Voor mij zijn die dingen gewoon de perfecte mix van technologie, en schoonheid, en als tactische boot vond ik ze bovendien ze om naar te kijken."

IACC America's Cup jachten stats rating

  • Topsnelheid: 19 knopen
  • Lengte: 82ft/ 25m
  • Gelanceerd: 2004
  • Ligplaatsen: 0
  • Prijs: £50m
  • Adrenalinefactor: 80%

Tom Slingsby

De Australiër Tom Slingsby is een van de meest succesvolle zeilers op het water van vandaag.
Hij won Olympisch goud op de Spelen van 2012 in de Laser, was strateeg voor Oracle Team USA tijdens hun 34e America's Cup-overwinning, en behaalde onlangs zijn tweede overwinning in de wereld van de foiling Moth.
Tom Slingsby is CEO en schipper van het Australische SailGP-team, dat de serie leidt op weg naar de finale in Sydney.

Bron: Yachting World

 

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: