Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2021 bijna van start

Rolex Sydney Hobart Yacht Race classics

Binnen twee dagen start de Sydney Hobart Race. Dit is de 76e editie van de Sydney Hobart, na de annulering van de race van 2020. Er zijn momenteel 93 boten ingeschreven voor de race van 2021. 18 boten zullen strijden in de inaugurele Two-Handed Division.

De Cruising Yacht Club of Australia is de thuisbasis van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. De Overall winnaar (IRC) van de Rolex Sydney Hobart wint de Tattersall Cup. De Line Honours winnaar van de Rolex Sydney Hobart wint de John H Illingworth Challenge Cup. Matt Allen's Ichi Ban was de Overall winnaar van de vorige editie van de Rolex Sydney Hobart in 2019. Comanche, eigendom van Jim Cooney en Samantha Grant, won Line Honours in 2019.

Grote invloed op de internationale oceaanzeilwedstrijden
De Rolex Sydney Hobart Yacht Race en de Cruising Yacht Club of Australia hebben een grote invloed gehad op de internationale oceaanzeilwedstrijden.  De Club en de race hebben de wereld beïnvloed op het gebied van racecommunicatie en veiligheid op zee, en handhaaft de hoogste normen voor deelname aan races.  De leden van de Club hebben ook goed gepresteerd in grote oceaan race-evenementen overzee, met overwinningen in de Admiral's Cup, Kenwood Cup, One Ton Cup, Fastnet Race, Clipper Race en BOC Challenge solo race rond de wereld, niet te vergeten de America's Cup.

Icoon van de zeilsport
In de afgelopen 76 jaar is de Rolex Sydney Hobart Yacht Race uitgegroeid tot een icoon van de Australische zomersport. De eerste Sydney Hobart Yacht Race werd gehouden in 1945.  Geen enkel jaarlijks zeilevenement ter wereld krijgt zoveel media-aandacht als de start in de haven van Sydney. 

Voor meer informatie over de geschiedenis van de race, bezoek de Rolex Sydney Hobart website.

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: