Black Jack zeilt naar eervolle overwinning in Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Black Jack zeilt naar eervolle overwinning in Rolex Sydney Hobart

Black Jack zeilde woensdagochtend om 01.37.17 uur lokale tijd over de finishlijn van de Castray Esplanade in Hobart en eiste daarmee de eer op in de Cruising Yacht Club of Australia's 2021 Rolex Sydney Hobart Yacht Race. 

Black Jack deed er twee dagen, 12 uur 37 minuten 17 seconden over om te finishen. 

Nooit een snelle of gemakkelijke race
Tot gisteravond laat was het onduidelijk welke van de drie 100-voets boten de winnaar zou worden. SHK Scallywag ging op tweede kerstdag aan de leiding bij Sydney Heads, maar had daarna wat problemen, waardoor Black Jack en LawConnect het tegen elkaar op moesten nemen.  

Het zou nooit een snelle of gemakkelijke race worden. Het weerbericht voorspelde harde zuiderwinden en verwarde zeeën vanaf de eerste middag en die voorspelling was correct.   

Op de kade stond de eigenaar van het jacht, Peter Harburg stond deze keer op de kade om de bemanning te begroeten. Hij zeilde voor het eerst niet mee. De zeiler uit Queensland koos ervoor om dit jaar aan wal te blijven en de bemanning te laten doen waar ze goed in zijn. Hij liet de boot in de bekwame handen van zijn oude schipper en vriend, Mark Bradford.

Harburg zei gisteravond: "Het is een nerveus wachten. Ik heb dit gevoel nog nooit gehad. Het is vreemd want ik ben altijd op de boot geweest en tijdens het racen blijft je bezig. Je denkt er niet zo over na. Als je aan de wal staat te wachten doe je dat wel."

Het wachten was echter de moeite waard want Black Jack ging als eerste over de finishlijn, Harburgs eerste eervolle overwinning.

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: