VIDEO: 4-0 voor Luna Rossa - Italianen geven masterclass zeilschool aan de Britten

Luna Rossa Prada Pirelli - Prada Cup finale

Met vier overwinningen op het scorebord heeft Luna Rossa Prada Pirelli  (ITA) het eerste weekend van de PRADA Cup-finale duidelijk op haar naam geschreven. Die race voor wie het eerst zeven punten op rij heeft wordt voor INEOS TEAM UK (GBR) steeds moeilijker.

De eerste drie races met Luna Rossa Prada Pirelli en INEOS TEAM UK waren spannende en bijna perfecte matchrace duels met veel tactische en overstag manoeuvres.

In de vierde race verloor het Britse team de controle over hun boot tijdens de start. Hierdoor konden ze de Italianen tijdens de rest van de race alleen maar achtervolgen.

INEOS TEAM UK

De prestaties van de twee boten leken redelijk gelijkwaardig maar de start werd elke keer toch een beslissend moment. De Italianen zeilden gewoon beter en gaven in alle races een masterclass zeilschool aan de Britten.

Vandaag stond er een noordoostelijke bries tussen de 16 en 20 knopen.

Prada Cup finale tussenstand

Prada Cup finale tussenstand

Herbeleef dag 1 van de Prada Cup finale

 

Herbeleef dag 2 van de Prada Cup finale 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: