Noordzee Club organiseert webinars voor ORC zeilers

Noordzee Club webinars

De Nederlandse klassenorganisatie Noordzee Club organiseert in samenwerking met het Watersportverbond, op 2 en op 16 maart voor ORC zeilers interessante Webinars.

 • Op 2 maart zal het onderwerp het (vernieuwde) ORC certificaat zijn: welke informatie zie je op het certificaat en welke gegevens kan je als zeiler beïnvloeden?

  Er zal gestart worden met uitleg over het ORC-systeem, hoe ziet het certificaat eruit, welke informatie kunnen we daarop vinden en hoe kunnen wij als zeilers deze beïnvloeden?
  In samenwerking met de Noordzee Club, de klassenorganisatie voor ORC en IRC gemeten schepen, en het Watersportverbond zullen Raymond Roesink (Technische Commissie Noordzee Club) en Erik van Vuuren (Wedstrijdcommissaris Noordzee Club) jullie meenemen in de ‘wetenschap’ achter het ORC-systeem. Een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over wedstrijdzeilen onder ORC!
   

 • Op 16 maart gebruiken we beeldopnames van het NK ORC 4 voor een dieper inzicht in manoeuvres, zeiltrim en tactiek.

  September vorig jaar organiseerde de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging Muiden tijdens de Zuiderzee Regatta het NK ORC4. Een mooi divers en kleurrijk veld streed daar om de felbegeerde blauwe Kampioenswimpel. Op 16 maart gaat men aan de hand van tijdens de wedstrijden gemaakte opnames, manoeuvres, zeiltrim en tactiek nader onder de loop nemen.

  De zeer ervaren wedstrijdzeilers Rob Schutte (actief lid van de KNZ&RV) en Erik van Vuuren (Noordzee Club) zullen jullie trakteren op leerzame tips en trucs. Zowel interessant en leerzaam voor deelnemers aan het NK als voor andere geïnteresseerde ORC zeilers.

ORC 4

Inschrijven voor beide webinars kan via dit invulformulier.

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: