Inschrijvingen voor het allereerste ORC Double Handed European Championship zijn geopend

ORC Double Handed European Championship

De Hellenic Offshore Racing Club (HORC) en het Offshore Racing Congress (ORC) zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de inschrijvingen voor het allereerste ORC Double Handed European Championship nu geopend zijn.

Het Europees kampioenschap double handed zeilen vindt plaats van 2 tot 10 juli 2021 en wordt gelijktijdig gehouden met de AEGEAN 600, een non-stop 600-mijl full-crew race tour door de Egeïsche Zee die ook start en eindigt in Sounio.

De ORC DH Europeans is een nieuw evenement in het portfolio van de jaarlijkse ORC wereld- en Europese kampioenschappen.

Het ORC Double Handed European Championship lift mee met het groeiend enthousiasme voor Double Handed zeilen (slechts twee bemanningsleden aan boord)  en na het voorstel van World Sailing om het double handed zeilen op te nemen als een mixed gender twee-persoons offshore kielboot evenement tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

ORC Double Handed European Championship

Meer informatie over het ORC Double Handed European Championship en een de link naar de inschrijvingen vind je op ClubRacer.eu

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: