2021 ORC regels zijn gepubliceerd: ORC certificaat wordt gebruiksvriendelijker

  • Author: Ice
    Date: di, 02/02/2021 - 10:03
    Tags:
ORC regels

Het Offshore Racing Congress (ORC) heeft zopas aangekodigd dat de 2021 versie van het ORC Velocity Prediction Program of kortweg ORC VPP en de 2021 Regels voor zeilen onder ORC gepubliceerd zijn. Ze zijn per direct klaar om te gebruiken tijdens zeilwedstrijden.

Ook de nieuwe regelboeken zijn geüpload en zijn te downloaden op www.orc.org/rules. Het nieuwe VPP software is ook geleverd aan alle nationale ORC Rating Offices zodat zij onmiddellijk kunnen starten met het produceren van nieuwe ORC certificaten.

Alle wijzigingen tegenover de ORC Reglementen van 2020 zijn samengevat op de ORC website: www.orc.org/changes.

De 2021 edities van de ORC VPP Documentatie en het ORC Race Management Guidebook worden nu bijgewerkt en worden beschikbaar gemaakt in de komende weken.

Hoewel er zeer weinig wijzigingen zijn aangebracht aan het 2021 ORC VPP en de regels voor 2021, zijn er wel aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan het belangrijkste product van ORC: het ORC-certificaat.

Het nieuwe ORC certificaat ziet er zo uit:

ORC certificaat

2021 ORC International certificaat

De meest opvallende wijzigingen is het kleurgebruik. ORC Club certificaten zullen in het licht blauw gekleurd zijn en ORC International certificaten krijgen de kleur donkerblauw, zoals de afbeelding hierboven. Ook zijn er wijzigingen in het type: General, Double Handed, One Design en het nieuwe Non-Spinnaker certificaat.

Een volledige beschrijving van alle wijzigingen en nieuwigheden op het 2021 ORC certificaat vind je op ClubRacer.eu: 2021 ORC Rules Now Published

Labels
ORC

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: