PRADA Cup Finale: INEOS TEAM UK zet eerste punt op scorebord neer

PRADA Cup Finale

De PRADA Cup Finale is nog niet afgelopen. Nu dat INEOS TEAM UK hun eerste punt op het scorebord neer zet is er misschien voor beide teamsnog een lange weg te gaan naar de America's Cup.

In de eerste race van de dag pikte Luna Rossa Prada Pirelli de race aan waar het vorig weekend was gebleven. Ze gingen als eerste over de startlijn en hielden de Britten in hun kielzog en pakte zo een belangrijk vijfde punt.

In de tweede race kon Ben Ainsie met INEOS TEAM UK na vijf zenuwslopende races de rollen eindelijk omdraaien en voerde hetzelfde tactisch spel uit en kon overtuigend een eerste punt pakken.

De Italianen moeten nog maar twee races winnen om de PRADA Cup te pakken, maar het ziet er naar uit dat het Britse team niet zonder slag of stoot zal opgeven.

Nu beide teams bijna gelijke bootsnelheden ontwikkelen is de pre-start het sleutelmoment van elke race in de PRADA Cup Finale.

Herbekijk de races van zaterdag:

PRADA Cup finale scorebord:

Prada Cup finale scorebord

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: