Eerste America's Cup weekend uitgesteld wegens nieuwe COVID-19 lockdown

America's Cup COVID-19 lockdown

Een nieuwe COVID-19 Level 3 lockdown in Nieuw Zeeland dwarsboomt de America’s Cup plannen de komende zeven dagen. Het eerste America’s Cup race weekend dat normaal op zaterdag 6 en zondag 7 maart wordt gezeild is uitgesteld.

De reden van de vroege besluit is om de twee America’s Cup  teams enige zekerheid te bieden bij hun planning voor volgend weekend.

Tina Symmans, voorzitter America's Cup Event Ltd (ACE):

"Wij hebben altijd gezegd dat we zoveel mogelijk wedstrijden onder Niveau 1-beperkingen wil houden. Maar voorzichtigheidshalve zal ACE een ontheffing aanvragen om toch te mogen racen onder Level 3 restricties om zoveel mogelijk opties open te houden. Er zal echter niet geracet worden voor woensdag 10 maart.”

Ondertussen zal ACE de komende dagen nauw blijven samenwerken met de autoriteiten bij deze nieuwe COVID-situatie.

Symmans vult aan:

"We moeten alle mogelijke scenario's in kaart brengen zodat we een geactualiseerd raceschema kunnen opstellen en er tegelijkertijd voor kunnen zorgen dat aan de reglementaire vereisten wordt voldaan."

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: