Deltaweekend naar de startlijn: inschrijvingen zijn geopend

Deltaweekend

Het blijft spannend wat er dit jaar mogelijk is voor het Deltaweekend. De wedstrijdorganisatie mikt in ieder geval op twee volle wedstrijdweekenden: Eerst de Veronicarace op 12 en 13 juni vanuit Colijnsplaat en een week later, van vrijdag tot en met zondag 18 - 20 juni, de uitgestelde jubileumeditie vanuit Zierikzee.

In welke vorm er mag worden gevaren en wat de Covid maatregelen voor het walprogramma betekenen, kunnen we nu nog niet zeggen. Maar men blijft optimistisch. Daarom is men met alle voorbereidingen gewoon van start gegaan. Niks doen is geen optie vertelt men ons.

De afgelopen maanden is er weer volop vergaderd en probeert men zoveel mogelijk deelnemers aan de startlijn te krijgen. De Deltaweekend wedstrijdorganisatie is ook met enkele nieuwe deelnemersgroepen in gesprek en natuurlijk rekent men op de vaste deelnemers voor deze 50e editie.

Nu al inschrijven, betalen komt later

Net als anders staan de inschrijvingen vanaf begin maart open. Vandaag is het zo ver! Je kunt vanaf nu inschrijven op de website voor het weekend van 18 t/m 20 juni. De inschrijvingen voor de Veronicarace volgen later.

Omdat men nog niet weten hoe het loopt, hoef je nu nog niet te betalen. Zoals andere jaren kan vrijwel iedere zeiler aan het Deltaweekend deelnemen, van sterk competitief tot meer recreatief.

Inschrijven kan in de IRC, ORC (ook two-handed), de Rond- en Platbodemklassen en diverse eenheidsklassen. Ook ongemeten jachten zijn welkom en de Belgische zeilvrienden kunnen als CR geregistreerd jacht meevaren. Schrijf nu alvast in, zodat men de voorbereidingen daarop kunnen afstemmen.

Platbodem

De rond- en platbodems, het blijft een klasse apart.

Deltaweekend sponsoren voorop

De trouwe Deltweekend sponsoren laten hen ook dit jaar niet in de steek, de meeste toezeggingen zijn al binnen. Dat waarderen men enorm is te horen, want hun steun is absoluut nodig om het Deltaweekend als grootschalig en kwalitatief hoogstand zeilevenement te kunnen organiseren. Men zal de komende maanden ook extra aandacht geven aan alle sponsoren.

https://www.deltaweekend.nl/

Foto boven: ClubRacer
Foto onder: Anusjka Martens (Objectivo)

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: