VIDEO: America's Cup dag 3 eindigt met 3-3 gelijkspel

America's Cup video

Alsof het in een script geschreven stond eindigt dag 3 van de America's Cup met in 3-3 gelijkspel tussen titelverdediger Emirates Team New Zealand en uitdager Luna Rossa Prada Pirelli. Om de Auld Mug (lees: America's Cup beker) te winnen moet een van hen om ter eerst 7 races winnen. De spanning en de strijd om de America's Cup wordt krijgt weer ongeziene hoogten.

De races van vandaag waren eigenlijk een kopie van die van gisteren en de dag ervoor. De start was weeral cruciaal en speelde een grote rol in het eindresultaat en door de lichte bries was het voor de twee teams op de foils blijven de allergrootste prioriteit en uitdaging.

De meeste America's Cup kenners dachten dat Team Nieuw Zeeland veel sneller zou zijn dan Luna Rossa. Velen hadden verwacht dat de Kiwi's met 7-0 zouden winnen. Na twee dagen strijd staat de stand gelijk met drie overwinningen.

In tegenstelling tot vele voorgaande America's Cups hebben deze lichtgewicht vliegende AC75 monohulls maar een beetje wind nodig om een spannende race te genereren. Vanaf 10 knopen ware windsnelheid komen ze uit het water middels hun foils en zeilen ze met een gemiddelde snelheid van 30 knopen.

Voor de meer dan 1500 toeschouwers was het weer een spectaculair schouwspel.

VIDEO: America's Cup dag 3 samenvatting 00:03:37

VIDEO: America's Cup dag 3 hoogtepunten 00:25:58

UPDATE 14/3/21 8:16: dag 4 is uitgesteld wegens geen wind.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: